Bostadsrättsförening - Albie
VÅR MEST POPULÄRA LADDBOX! - Charge Amps Halo 11 kW - Beställ

Elbilsladdare för din bostadsrättsförening

Albie har kompletta laddlösningar för bostadsrättsföreningar och samfälligheter som vill erbjuda effektiv elbilsladdning till boende och besökare.

Laddboxar för bostadsrättsföreningar och samfälligheter

Är din bostadsrättsförening på gång att skaffa laddboxar för elbil till boende och besökare? Att erbjuda elbilsladdning på parkeringen innebär en hållbar framtidssatsning som höjer värdet på fastigheten. Det kan också generera extra inkomster. Albie gör det enkelt och prisvärt att investera i en modern lösning för elbilsladdning i en bostadsrättsförening eller samfällighet. Vi levererar ett hållbart system med en plattform som ger dig full kontroll på alla laddstationer och en flexibel betaltjänst med egen priskontroll.

Öppna upp för extra kosing

Tjäna extra pengar när dina laddstationer är lediga. Med vår app hittar fler användare till dina laddstationer.

Som i en liten ask

Vi installerar, monterar, lastbalanserar och kopplar upp laddboxarna, som såklart passar alla elbilar. Vi hjälper också till med rådgivning och utbildning.

Betalningslösning? Löser vi

Ni väljer själva hur ni vill ta betalt och låter användarna själva välja betalmedel. Smidigt till tusen.

Koll på kraftläget

Håll koll på försäljning, förbrukning och användning i realtid. Med GreenCharges app och laddportal har du alltid full kontroll.

Flexig laddning

Dina användare kan använda både app och RFID-kort för att identifiera sig. Betalningen sker på det sätt som passar dem bäst.

För dig som är styrelseordförande i bostadsrättsförening

Tidigare kunde det vara komplicerat att ordna med laddlösningar i bostadsrättsföreningar och samfälligheter. Vår helhetslösning gör det enkelt att installera elbilsladdare. Med laddlösning från Albie får du smarta, prisvärda och framtidssäkra laddboxar med inbyggd dynamisk lastbalansering för säker och kostnadseffektiv laddning.
Kontakta oss idag så hittar vi den bästa laddningslösningen för din bostadsrättsförening.

För dig som är byggföretagare

Att bygga nytt handlar om att bygga för framtiden. Är du involverad i byggprojekt för bostadsrättsförening eller samfällighet? Då behöver du i ett tidigt skede fundera på en infrastruktur för elbilsladdning som erbjuder tillräckligt med kapacitet för alla behov – även de som kan komma längre fram. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att hitta en säker och smart laddningslösning.
Snabb laddning utan högre säkringar

Snabb laddning utan högre säkringar

Det är enkelt att installera våra laddboxar och ännu enklare att använda dem. Laddboxarna är uppkopplade och uppdateras löpande med nya funktioner och säkerställer driften. Skulle behovet att skaffa fler laddboxar uppstå kan ni enkelt och förmånligt utöka beståndet.
Albies helhetslösning för elbilsladdning

Albies helhetslösning för elbilsladdning:

  • Dynamisk lastbalansering – ladda fler bilar på samma elkapacitet
  • Mätning av förbrukad ström
  • Löpande uppdateringar av mjukvara
  • Skräddarsydda och flexibla betalningslösningar

Nu får det vara slutkrånglat

Flexibla betalningslösningar

Vi vet att behoven och förutsättningarna ser olika ut från BRF till BRF när det kommer till att hantera kostnader och intäkter för laddning. Därför erbjuder vi en helhetslösning där villkor, styrning och betalmetoder skräddarsys för just era behov och önskemål.

Utifrån det kWh-pris som fastighetsägaren eller BRF bestämt görs individuell mätning och debitering för respektive användare eller hyresgäst.

Några av våra partners

Effektiv effektvakt med dynamisk lastbalansering

Våra laddboxar har dynamisk lastbalansering vilket innebär att laddningseffekten anpassas automatiskt beroende på hur mycket el som finns tillgängligt i fastigheten.

Den el som blir ”över” går automatiskt till laddboxen. Ni utnyttjar fastighetens fulla kapacitet, minskar kostnader och får en rättvis fördelning av laddhastigheten för de elbilar som ska laddas. Alla som vill kan ladda samtidigt utan att överbelasta anläggningen, det ser effektvakten till.

Frågebatteriet

JA. Albies laddboxar passar alla elbilar.

Om marken ägs av annan än BRF behöver ni komma överens med markägaren om vem som ska äga laddstolparna. Ta också reda på vad ni har för förutsättningar när det kommer till el och elnät. Allt detta kan Albie hjälpa er med.

Vi ser tillsammans över vilken eller vilka installationsmöjligheter som lämpar sig bäst för er anläggning. En stor del av investeringen är den installation som elektriker utför. Därför är ett väl genomarbetat underlag viktigt för ekonomin, framtiden och fastigheten. Vi sätter ihop ett kostnadsförslag för hårdvara och arbetstid som vi använder som underlag i ansökan om stöd (se nästa fråga) och för att ge styrelsen, eller de som fattar beslutet, en prisbild att utgå ifrån.
När ni är redo att installera lägger ni en beställning hos oss så fixar vi installationen.

Naturvårdsverkets Ladda bilen är ett bra ekonomiskt stöd för installation av elbilsladdning som kan sökas av till exempel bostadsrättsföreningar. Stödet kan sökas inför installationen och inom sex månader efter färdig installation. Söker ni på förhand är det bra att använda kostnadsförslaget från Albie som ett underlag för att se hur mycket bidrag föreningen kan få. Ladda bilen kan täcka upp till hälften av installationskostnaderna för anläggningen (upp till 15 000 kronor per laddplats). Vi hjälper er med ansökan.

Då varje användare laddar sin bil via ett individuellt konto är det tydligt och enkelt att se vilka enheter som laddar och hur mycket de använder. På så vis säkerställs att varje användare debiteras utifrån exakt och faktisk förbrukning.

Handpåläggningen för mätning och debitering av enskilda uttag är minimal och användandet och debitering sker på automatik. Kostnader för kWh, eventuella förhöjda p-avgifter ni ämnar göra eller andra särskilda villkor, går alltid att ändra i systemet. Kontakta oss om ni vill veta mer om just betallösningar.

Albie fixar allt – från hårdvaran, till programvaran och de tjänster ni behöver för att komma igång. Tillsammans hittar vi den bästa laddlösningen för just din BRF eller samfällighet. Vill ni ta det ett steg längre och tjäna pengar på laddningen? Vi hjälper till att räkna på er investering. Vill ni erbjuda enbart elbilsladdning parallellt med parkering har vi en flexibel lösning för det också.

Say watt?

Är ni intresserade av en säker och smart helhetslösning?
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er snabbt som blixten.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.