Guider

Här samlar vi guider och smarta tips för dig som vill köpa eller äger en laddbox och vill ladda din bil hemma.

Det pratas mycket om elbilars räckvidd vilket inte är så konstigt eftersom räckvidden styr hur långt bilen kommer på en laddning. Det finns många faktorer som påverkar räckvidden, och det som påverkar mest är kyla och vinterväglag. Ju kallare väder, desto sämre räckvidd. Men kan du själv påverka din bils räckvidd när vintern gör entré? Japp, här berättar vi hur.
Vad är lastbalansering och varför är det en så viktig funktion i en laddbox? Här förklarar vi lite närmare varför du ska köpa en laddbox med lastbalansering. Dessutom, vad innebär egentligen dynamisk lastbalansering? Vi guidar dig igenom begreppen!
Enkelt förklarat finns det två typer av laddboxar till elbilar; enkla laddboxar och smarta laddboxar. Den enkla varianten ligger på en lite lägre prisnivå, men saknar många av de smarta funktioner som du får i en smart laddbox.
El- och hybridbilarna blir fler och fler på Sveriges vägar, men att ha laddbox hemma är något som inte syns lika mycket. Enligt Stockholms Handelskammare beräknas hälften av alla bilar på svenska vägar 2030 vara eldrivna. Så att förlita sig på att det finns lediga laddplatser vid jobbet eller butiken är inte att räkna med framöver. Vill du ha god framförhållning och samtidigt göra det enkelt att skaffa laddbox hemma? Då har du kommit rätt!

För dig som funderar på elbil – här är allt du behöver veta!